Намери доктор

Новини

0 18 септември 2019

Сигурни сме, че поне веднъж сте чували колко важна е усмивката. Тя е тази, която ни представя пред света и ни помага да израстваме в живота. Затова не веднъж сме споменавали колко е важно да се грижим за нея и да поддържаме зъбите си. В предните статии споменахме за профилактичните прегледи при зъболекар и правилното миене на зъбите и венците. Затова днес сме щастливи да Ви съобщим, че Дентален център Фармадент вече работи с няколко големи застрахователни дружества – Булстрад, Живот, Уника България, ДЗИ, FiHealth Застраховане, OZOK Инс. По този начин се надяваме още веднъж да Ви мотивираме да не оставяте проблемите със зъбите на заден план. Защото всеки малък проблем хванат на време може да се излекува бързо и безболезнено! Но оставите ли кариеса да се разви

Posted by admindesign admindesign
0 22 юли 2019

На всички поне веднъж ни се е случвало да ни заболи зъб през уикенда или в късните часове на денонощието. Следва дълго търсене на спешен дентален кабинет или взимане на хапчета, с надеждата болката на утихне. Но знаете ли, че има начин да предотвратите това да се случи? И то без да инвестирате в скъпи процедури и да ходите през седмица на зъболекар. Как ли? Като посещавате своя зъболекар поне веднъж на три месеца. Да, знаем, че за някой звучи страшно. Но представете си всичката мъка, която изтърпявате всеки път при появата на кариес и последващото лекуване на болния зъб. Но за да Ви убедим, че профилактичните прегледи ще Ви помогнат, ще Ви дадем още две причини да посетите своя зъболекар. Ще предотвратите сериозни заболявания. Всеки пробл

Posted by admindesign admindesign
0 21 май 2019

 

Уважаеми пациенти,

Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай Денят на българската просвета и култура!

Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 със следното работно време:

25.05.2019г. –  08:00 – 00:00

Тел.: 052/ 61 41 01 Моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Posted by adminfarmadent
0 17 април 2019

 

Уважаеми пациенти,

Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай предстоящите празници!

Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 със следното работно време:

Великденски празници:

26.04. – 27.04.2019 г. –  08:00 – 00:00

28.04.2019 г. –  08:00 – 20:00

29.04.2019 г. –  08:00 – 00:00

Ден на Труда (01.05.19 г.) 08:00 – 00:00

Гергьовден (06.05.19 г.) 08:00 – 00:00

Тел.: 052/ 61 41 01
Моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Posted by adminfarmadent
0 7 декември 2018

Почистването на зъбите е в основата на доброто дентално здраве. Това е едно от трите неща, които би Ви посъветвал всеки зъболекар, ако искате да имате красива усмивка. Освен това все повече специалисти препоръчват на своите пациенти да заменят старата си четка за зъби с нова електрическа четка. Това се дължи на по-голямата ѝ ефективност при премахване на оралната плака, причиняваща гниене на останалата храна между зъбите и редица заболявания.

За да направим изборът Ви на четка за зъби по-лесен, в тази статия ще Ви обясним какви са предимствата на електрическите четки. И ще оставим на Вас да решите дали ще предпочетете електрическата четка за зъби или ще останете със старата си.

Както вече споменахме, основното предимство на електрическите четки е ефективността при премахването на плаката. Според последните проучвания, зъболекарите са доказали, че след 3 месеца употреба плаката е намалена с 21%. Освен това резултатите били още по-добри при въртящите се електрически четки, като при тях плаката е намаляла с 25% за същия период.

Така, ако използвате правилно електрическите четки намалявате риска от развитието на кариеси и проблеми с венците

Друго предимство на електрическите четки е, че са по-удобни за хора с ограничена подвижност. Те са по-лесни за употреба и не изисква от Вас да полагате големи усилия, за да измиете зъбите си. Електрическите четки биха били полезни за всички хора страдащи от затруднена подвижност, артрити и други увреждания.

И не на последно място, ако електрическите четки са по-удобни за хора, които носят брекети или шини. Различните им функции позволява да достигнат до трудно достъпни места, които обикновената четка не би могла да почисти.

С това ще приключим днешната статия. Продължете да следите нашия блог, защото ние ще продължим да се грижим за Вашето дентално здраве!

Posted by adminfarmadent
0 22 октомври 2018

Искате ли да имате съвършени зъби и да не страхувате да се усмихвате? Неведнъж сме повтаряли на своите пациенти, че правилната дентална хигиена е първата стъпка към здравите зъби. Ако се грижите правилно за тях и посещавате зъболекар поне веднъж на 6 месеца, можете да си спестите много болка и грижи.

Но друг важен момент е, ако имате заболявания като диабет да се посъветвате със своя стоматолог какви грижи е необходимо да полагате да устната си кухина. Защото дори да не вярвате, диабета и високата кръвна захар може да повлия на цялото Ви тяло, включително зъбите и венците.

Диабетът оказва влияние на слюнката и създава усещане за сухота. Така устата Ви може да се окаже благоприятна среда за развитие на бактерии и развитието на кариеси. Но това са само една част от възможностите. Липсата на слюнка може да доведе до образуване на ранички, афти, гъбични инфекции и други заболявания. И дори може да доведе до постоянно кървене на венците Ви.

Добрата новина е, че с правилната грижа може да предотвратите появата на заболявания и кариеси.

От най-голяма важност за това е да следите нивото на кръвната си захар и да спазвате инструкциите на Вашия лекар. Колкото повече се придържате към неговите заръки, толкова повече намалявате риска за развитие на заболяване на зъбите и венците.

Следващата стъпка е да почиствате зъбите си ПОНЕ 2 пъти на ден. Използвайте мека чека и паста за зъби, съдържаща флуорид.

Уведомете зъболекаря си за заболяването си. Посещавайте го поне 2 пъти годишно за контролни прегледи и професионално почистване на зъбите.

НЕ пушете. Това е един от най-големите врагове на диабета. Пушенето увеличава риска от развитието на усложнения в устата до ДВА пъти!

При нужда, заповядайте в дентален център Фармадент. Нашите специалисти ще Ви помогнат да си възвърнете усмивката.

Posted by adminfarmadent
0 21 август 2018

Омръзнаха ли Ви болките в зъбите?
На всеки от нас поне веднъж ни се е налагало да търсим помощта на зъболекар извън работното време на клиниките. Точно заради това, ние от дентален център Фармадент създадохме нашия спешен дентален център. Защото за нас е важно не само да помогнем на пациентите да възвърнат усмивката си, но и да им предложим навременна грижа.
В нашия спешен център, можете да се възползвате от знанията и уменията на нашите дежурни специалисти. Всички те имат над 20 годишен опит в денталната медицина и са готови да Ви се притекат на помощ всеки ден от 08:00 до 00:00 часа. Те ще Ви предложат комплексна стоматологична помощ – ще Ви прегледат и ще определят проблемните зъби, а след това ще Ви назначат лечение и ще Ви помогнат да се отървете от болката.
Освен това, ако е необходимо в спешния ни център на Генерал Колев №8, разполагаме с най-новия и модерен ренген. Така не е необходимо да се разкарвате и да се чудите къде да направите пожеланите от зъболекаря снимки. При нас ще откриете високото качество и надеждното лечение, от което се нуждаете. :
Не губете повече време! Ако и Вие осъзнавате важността от сияйната усмивка, заповядайте в нашия спешен център и ние ще Ви помогнем да я запазите

Posted by adminfarmadent
0 21 юни 2018

В блогът си не веднъж сме засягали различни теми засягащи денталното здраве. Обръщали сме внимание колко е важно да си изградите навика да посещавате зъболекар профилактично поне веднъж годишно, както и сме развивали въпроса за правилната устна хигиена. Затова в тази статия вместо ще разгледаме друг важен въпрос – как да изберем правилно нашият зъболекар.

Вероятно и Вие като нас поне веднъж в живота си сте се сблъсквали със зъболекари, които не могат да поставят правилно диагнозата Ви. Това не само може да доведе до много излишни разходи за лечение, но и е обвързано с много време и нерви. За съжаление, не винаги е лесно да изберем добър зъболекар и дентална клиника.

Но не е невъзможно! За да го направите преди всичко трябва да обърнете внимание на няколко важни фактора – какво е образованието му, има ли необходимия професионален опит, какви са отзивите за него от предишните му пациенти, всеотдаен ли е към работата си. Това, което можете да направите е преди да посетите избрания от Вас зъболекар да прегледате уеб сайта на клиниката и да прочетете мненията на пациентите. Така можете да разберете какво е било отношението му към тях, умее ли да изслушва проблемите им и обяснява ли добре какви манипулации ще се извършват.

А ако се нуждаете спешно от зъболекарска помощ, не се колебайте, а се доверете на специалистите на Фармадент. Разгледайте нашият сайт и отзивите за нас във Facebook страницата ни. Сами можете да се уверите, че ние държим не само на професионализма, но и на индивидуалното отношение към пациентите. Денталната ни клиника е високо технологична и с безупречна хигиена на работното място.
Очакваме Ви

Posted in Blog, Blog by adminfarmadent
0 14 февруари 2018

Не се отказвайте от красивата си усмивка! Отделете необходимото време и усилия и я запазете красива за по-дълго. Единственото, което трябва да направите е да отделите още 5 минути от всекидневната си рутина, за да се погрижите за зъбите си. Защо ли? Зъбите са тези, които ни помагат да се храним, да говорим и да произнасяме правилно различните звуци. Също така, придават на лицето ни форма. Затова здравословната усмивка е голямо предимство!

Как да го постигнете ли?

Истината е, че е лесно да поддържате зъбите си здрави. За целта трябва да си създадете хигиенни навици, които ще ви предпазят от повечето заболявания на венците и зъбни проблеми.

1. Почиствайте зъбите си по няколко пъти на ден и незабравяйте да измиете зъбите си преди да си легнете.
2. Използвайте конци или малки четки поне веднъж на ден, за да почистите между зъбите си, така че да не се задържат остатъци от храна там.
3. Консумирайте по-рядко сладки храни и напитки или избирайте тези с естествени подсладители.
4. Ходете редовно на профилактични прегледи при стоматолог – много хора отиват на лекар едва, когато болката е налице и не могат да го избегнат. Но тогава вече е късно! Проблемите могат да се окажат изключително сериозни и да Ви костват много пари и болка.

Надяваме се да сме Ви помогнали да се замислите и да отделите поне 5 минути повече за грижата за зъбите Ви! Направете го сега и сами ще се убедите, че някой малки промени в ежедневието Ви могат да доведат до голяма разлика в дългосрочен план. Вашия зъболекар може да излекува кариесите Ви, но ежедневната им грижа зависи от Вас!

Ако се нуждаете от спешна дентална помощ, не се колебайте, а се обърнете към нас. Ние сме винаги на среща, за да Ви помогнем! Нашият спешен център Ви осигурява денонощна спешна помощ при проблеми със зъбите. За повече информация можете да ни потърсите на телефон: 052 61 41 01.

Posted by adminfarmadent
0 20 септември 2017

Уважаеми родители,   Екипът на Дентални центрове Фармадент има удоволствието да Ви информира, че отново стартира кампания за безплатно силанизиране по Национална програма за профилактика на оралните заболявания при децата.   Кампания за безплатно поставяне на силанти за 2017 г. ще се проведе в периода до 20.11.2017г. В рамките на програмата, Министерството на здравеопазването финансира силанизацията на първите постоянни дъвкателни зъби при деца на възраст от 5 до 8 години. Дентални центрове Фармадент, като част от програмата за безплатно силанизиране, осигурява за Вашите деца най-добрите специалисти за безплатна консултация и поставяне на силанти на адреси: бул. „Съборни”40 „Генерал Колев” №8   За записване на час или за допълнителна информация, може д