Намери доктор

Новини

Новини
5 (100%) 2 votes
0 22 октомври 2018

Искате ли да имате съвършени зъби и да не страхувате да се усмихвате? Неведнъж сме повтаряли на своите пациенти, че правилната дентална хигиена е първата стъпка към здравите зъби. Ако се грижите правилно за тях и посещавате зъболекар поне веднъж на 6 месеца, можете да си спестите много болка и грижи.

Но друг важен момент е, ако имате заболявания като диабет да се посъветвате със своя стоматолог какви грижи е необходимо да полагате да устната си кухина. Защото дори да не вярвате, диабета и високата кръвна захар може да повлия на цялото Ви тяло, включително зъбите и венците.

Диабетът оказва влияние на слюнката и създава усещане за сухота. Така устата Ви може да се окаже благоприятна среда за развитие на бактерии и развитието на кариеси. Но това са само една част от възможностите. Липсата на слюнка може да доведе до образуване на ранички, афти, гъбични инфекции и други заболявания. И дори може да доведе до постоянно кървене на венците Ви.

Добрата новина е, че с правилната грижа може да предотвратите появата на заболявания и кариеси.

От най-голяма важност за това е да следите нивото на кръвната си захар и да спазвате инструкциите на Вашия лекар. Колкото повече се придържате към неговите заръки, толкова повече намалявате риска за развитие на заболяване на зъбите и венците.

Следващата стъпка е да почиствате зъбите си ПОНЕ 2 пъти на ден. Използвайте мека чека и паста за зъби, съдържаща флуорид.

Уведомете зъболекаря си за заболяването си. Посещавайте го поне 2 пъти годишно за контролни прегледи и професионално почистване на зъбите.

НЕ пушете. Това е един от най-големите врагове на диабета. Пушенето увеличава риска от развитието на усложнения в устата до ДВА пъти!

При нужда, заповядайте в дентален център Фармадент. Нашите специалисти ще Ви помогнат да си възвърнете усмивката.

Дентална грижа за зъбите при диабет
Вашата оценка
Posted by adminfarmadent
0 21 август 2018

Омръзнаха ли Ви болките в зъбите?
На всеки от нас поне веднъж ни се е налагало да търсим помощта на зъболекар извън работното време на клиниките. Точно заради това, ние от дентален център Фармадент създадохме нашия спешен дентален център. Защото за нас е важно не само да помогнем на пациентите да възвърнат усмивката си, но и да им предложим навременна грижа.
В нашия спешен център, можете да се възползвате от знанията и уменията на нашите дежурни специалисти. Всички те имат над 20 годишен опит в денталната медицина и са готови да Ви се притекат на помощ всеки ден от 08:00 до 00:00 часа. Те ще Ви предложат комплексна стоматологична помощ – ще Ви прегледат и ще определят проблемните зъби, а след това ще Ви назначат лечение и ще Ви помогнат да се отървете от болката.
Освен това, ако е необходимо в спешния ни център на Генерал Колев №8, разполагаме с най-новия и модерен ренген. Така не е необходимо да се разкарвате и да се чудите къде да направите пожеланите от зъболекаря снимки. При нас ще откриете високото качество и надеждното лечение, от което се нуждаете. :
Не губете повече време! Ако и Вие осъзнавате важността от сияйната усмивка, заповядайте в нашия спешен център и ние ще Ви помогнем да я запазите

Спешен дентален център Фармадент
Вашата оценка
Posted by adminfarmadent
0 21 юни 2018

В блогът си не веднъж сме засягали различни теми засягащи денталното здраве. Обръщали сме внимание колко е важно да си изградите навика да посещавате зъболекар профилактично поне веднъж годишно, както и сме развивали въпроса за правилната устна хигиена. Затова в тази статия вместо ще разгледаме друг важен въпрос – как да изберем правилно нашият зъболекар.

Вероятно и Вие като нас поне веднъж в живота си сте се сблъсквали със зъболекари, които не могат да поставят правилно диагнозата Ви. Това не само може да доведе до много излишни разходи за лечение, но и е обвързано с много време и нерви. За съжаление, не винаги е лесно да изберем добър зъболекар и дентална клиника.

Но не е невъзможно! За да го направите преди всичко трябва да обърнете внимание на няколко важни фактора – какво е образованието му, има ли необходимия професионален опит, какви са отзивите за него от предишните му пациенти, всеотдаен ли е към работата си. Това, което можете да направите е преди да посетите избрания от Вас зъболекар да прегледате уеб сайта на клиниката и да прочетете мненията на пациентите. Така можете да разберете какво е било отношението му към тях, умее ли да изслушва проблемите им и обяснява ли добре какви манипулации ще се извършват.

А ако се нуждаете спешно от зъболекарска помощ, не се колебайте, а се доверете на специалистите на Фармадент. Разгледайте нашият сайт и отзивите за нас във Facebook страницата ни. Сами можете да се уверите, че ние държим не само на професионализма, но и на индивидуалното отношение към пациентите. Денталната ни клиника е високо технологична и с безупречна хигиена на работното място.
Очакваме Ви

Добрият зъболекар може да Ви спести много разходи
Вашата оценка
Posted by internetreklama
0 14 февруари 2018

Не се отказвайте от красивата си усмивка! Отделете необходимото време и усилия и я запазете красива за по-дълго. Единственото, което трябва да направите е да отделите още 5 минути от всекидневната си рутина, за да се погрижите за зъбите си. Защо ли? Зъбите са тези, които ни помагат да се храним, да говорим и да произнасяме правилно различните звуци. Също така, придават на лицето ни форма. Затова здравословната усмивка е голямо предимство!

Как да го постигнете ли?

Истината е, че е лесно да поддържате зъбите си здрави. За целта трябва да си създадете хигиенни навици, които ще ви предпазят от повечето заболявания на венците и зъбни проблеми.

1. Почиствайте зъбите си по няколко пъти на ден и незабравяйте да измиете зъбите си преди да си легнете.
2. Използвайте конци или малки четки поне веднъж на ден, за да почистите между зъбите си, така че да не се задържат остатъци от храна там.
3. Консумирайте по-рядко сладки храни и напитки или избирайте тези с естествени подсладители.
4. Ходете редовно на профилактични прегледи при стоматолог – много хора отиват на лекар едва, когато болката е налице и не могат да го избегнат. Но тогава вече е късно! Проблемите могат да се окажат изключително сериозни и да Ви костват много пари и болка.

Надяваме се да сме Ви помогнали да се замислите и да отделите поне 5 минути повече за грижата за зъбите Ви! Направете го сега и сами ще се убедите, че някой малки промени в ежедневието Ви могат да доведат до голяма разлика в дългосрочен план. Вашия зъболекар може да излекува кариесите Ви, но ежедневната им грижа зависи от Вас!

Ако се нуждаете от спешна дентална помощ, не се колебайте, а се обърнете към нас. Ние сме винаги на среща, за да Ви помогнем! Нашият спешен център Ви осигурява денонощна спешна помощ при проблеми със зъбите. За повече информация можете да ни потърсите на телефон: 052 61 41 01.

Как да се грижим правилно за зъбите си?
Вашата оценка
Posted by internetreklama
0 20 септември 2017

Уважаеми родители,   Екипът на Дентални центрове Фармадент има удоволствието да Ви информира, че отново стартира кампания за безплатно силанизиране по Национална програма за профилактика на оралните заболявания при децата.   Кампания за безплатно поставяне на силанти за 2017 г. ще се проведе в периода до 20.11.2017г. В рамките на програмата, Министерството на здравеопазването финансира силанизацията на първите постоянни дъвкателни зъби при деца на възраст от 5 до 8 години. Дентални центрове Фармадент, като част от програмата за безплатно силанизиране, осигурява за Вашите деца най-добрите специалисти за безплатна консултация и поставяне на силанти на адреси: бул. „Съборни”40 „Генерал Колев” №8   За записване на час или за допълнителна информация, може д

Кампания за безплатно силанизиране 2017г.
4.3 (86.67%) 3 votes
Posted by farmadentadmin | Tags:
0 20 септември 2017

Уважаеми пациенти,   Денталната ни клиниката на бул. „Съборни”40 няма да работи на Деня на независимостта на България – 22.09.2017 г.   Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 с работно време от 08:00 до 00:00 часа.   тел.:052/ 61 41 01 моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Празнично работно време на 22.09.2017 г.
5 (100%) 1 vote
0 5 септември 2017

Уважаеми пациенти, Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай Ден на Съединението на България  на 06.09.2017 г. Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 с работно време от 08:00 до 00:00 ч тел.:052/ 61 41 01 моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07        

ПРАЗНИЧНО РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА 06.09.2017
5 (100%) 1 vote
Posted by farmadentadmin
0 14 август 2017

Уважаеми пациенти! Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай честването на Деня на Варна на 15.08.2017 г. Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 с работно време от 08:00 до 00:00 ч тел.:052/ 61 41 01 моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Празнично работно време – Честване на деня на Варна – 15.08.2017 г.
5 (100%) 1 vote
Posted by adminfarmadent
0 27 април 2017

Уважаеми пациенти,

Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по време на Майските празници  на 01.05, 08.05 и 24.05.2017 г.

Може да се възползвате от нашите услуги на адрес: „Генерал Колев” №8 с работно време:

от 08:00 до 00:00 ч.

тел.: 052/ 61 41 01

моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Въпреки че сливането на почивните дни отпадна май изобилства от празници. Пролетният месец ще бъде доста щедър откъм неработни дни. Заедно с уикенда тази година ще почиваме цели 11 дни.

Денят на труда 1 май е в понеделник, което според новия закон означава, че последната събота и неделя от а

Празнично работно време през месец Май
5 (100%) 1 vote
0 19 април 2017

Ако вярвате на звездите, те могат да дадат насока дори за такива неща като здравето на зъбите. Оказва се, че красивата усмивка зависи от това, под кой зодиакален знак сме родени.

Зъбите на Овен

Зъбите на Овена са уязвими, защото се отнася към тях достатъчно небрежно. Най-слаби са предните зъби. Овенът е крайно чувствителен към ваденето на зъбите и зъбните нерви. Затова е важна качествената анестезия. Критичният период на Овена е есента, когато има опасност от преохлаждане и възпалителни процеси. В това време е необходимо да се ограничите от употребата на студени храни, особено сладолед.

Телец

Телците следва да се погрижат за долните зъби

И болестите на зъбите може да се изчислят по хороскоп
5 (100%) 1 vote
%d блогъра харесват това: