Детските зъби са по-добре защитени със силанти
Намери доктор

Детските зъби са по-добре защитени със силанти

ноември 28, 2022
Детските зъби са по-добре защитени със силанти

Неведнъж сме имали малки пациенти с множество кариеси на дъвкателните повърхности на млечните или постоянните зъби. В тези случаи целта ни е била не само да излекуваме инфекцията, но и да предпазим зъбите от изваждане.

Разбира се, най-добрата профилактика е редовното посещение при зъболекар.

Защо е добре да се поставят силанти при децата?

Често родителите се успокояват с факта, че зъбите на детето им са млечни и не е нужно да се задълбочават в грижата за тях. Това се превръща в лош навик и при появата на първите постоянни зъби след 6-тата година. Така, под въздействие на плаката и бактериите, върху тях могат да се образуват дълбоки фисури, които да останат незабелязани.

Как можете да предотвратите появата на фисури?

Важно е да знаете, че в ранна детска възраст зъбите все още са с малка минерализация. Този процес отнема около десетилетие и през това време детските зъби се нуждаят от допълнителна защита. Следователно дори да контролирате грижата за тях, това няма да е достатъчно!

Кой е най-добрият начин за предотвравятавене на фисурни кариеси?

Благодарение на материала, от който са направени , силантите образуват здрав защитен слой. Той е толкова тънък и гладък, че не променя по никакъв начин структурата на зъба. Силантите имат важна роля – защитават дъвкателните повърхностти от бактерии и плака. По този начин не позволяват върху тях да се образуват кариеси.

Възползвайте се от БЕЗПЛАТНАТА кампания на дентален център Фармадент за поставяне на силанти. Свържете се с нас на телефони: 0879 61 00 06 и 0879 61 00 07.

 

Posted in Blog

Leave a Comment