Грижа за детските зъби
Намери доктор

Грижа за детските зъби

февруари 10, 2020

Грижата за детските зъби е тема, която вълнува както родителите, така и денталните специалисти. Профилактичните прегледи при зъболекар са само първата стъпка към безупречната детска усмивка. Следва правилното измиване и грижа за тях.

В тази статия няма да се фокусираме как трябва децата да мият зъбите си. Вместо това ще отговорим на въпрос, който вълнува много родители. А именно: „Защо млечните зъби са толкова важни?”.

Може би се чудите, защо зъболекарите отдават толкова голямо значение на млечните зъби, след като след време те ще паднат и ще бъдат заменени с постоянните. Но представете си, какво би се случило, ако детето Ви занемари грижата за зъбите си. И се образуват големи кариеси, който поставят началото на по-сериозни проблеми.

Така в много ранна възраст, може да се наложи изваждането на 1 или повече млечни зъби. Това не само, че няма за изглежда добре, но би могло да пречи на детето Ви. А всички знаем, че зъбите са ни необходими при храненето, за говора и усмивката.

Млечните зъби помагат да се запази правилната подредба на зъбите в детската челюст. Първият млечен зъб може да падне около 6-7 годишна възраст, когато постоянните зъби започват да излизат.

Ако детето Ви загуби млечен зъб прекалено рано, трябва задължително да говорите. Доверете се на специалистите от Фармадент и ние ще се погрижим за зъбите на Вашето дете.

Posted in Blog

Leave a Comment