Имплантивна стоматология
Намери доктор

Имплантивна стоматология

Имплантивна стоматологияИмплантивна стоматология предлага дългосрочно и устойчиво решение за заместване на липсващите зъби, заедно с техните корени. Зъбните импланти са съвременна, прецизна и надеждна терапия, която осигурява дълготраен комфорт и чувство за сигурност.

Модерните импланти са изработени от висококачествени материали и следвайки прецизни технологии. Това ги прави доказани естетични решения, които гарантирано ще устоят на всички изпитания. Те няма паднат или да се счупят, докато се храните или се наслаждавате на ежедневието си.

Какво представляват зъбните импланти?

Това е изкуствена конструкция, която може да замени липсващ вид. Представлява изкуствен зъбен корен с устройство, подобно на винт. Той се поставя в челюстната кост и се използва като основа, за да се постави изкуствен зъб, наречен „коронка”. Тя се изработва по поръчка, за да пасне на челюстта, разположението и цвета на зъбите у пациента. Най-голямото им предимство е, че изглеждат, усещат се и функционират като естествени зъби.

Ние препоръчваме имплантите на хора в добро общо и орално здраве, които са загубили зъби поради пародонтално заболяване, травма или друга причина.

С това лечение могат да:

 • се възстановят един или няколко зъба, без да се увреждат съседните.

  Имплантивна стоматология

 • носят мост и да елиминират нуждата от снемаема протеза.
 • осигурят опора за цяла снемаема протеза, като я направят по-сигурна и удобна.
 • възстановят естетиката на усмивката, дъвкането и комфорта.
 • запазят алвеоларната кост от стопяване.

Какви са предимствата на този метод?

Много пациенти се притесняват как ще се чувстват след поставяне на имплант и затова се колебаят дали да се доверят на този метод. Истината е, че той Ви предлага множество предимства като:

 • Естествена визия и удобство. Изработват се от титаниеви щифтове, които се фиксират в челюстната кост. Костта постепенно се слива с импланта, което го прави здрав и сигурен, за да може да функционира като естествен зъб.
 • По-висок процент на успешно имплантиране, в сравнение с обикновените протези.
 • Подобряване на дъвкателната функция.
 • По-малък риск от развитие на кариеси на близките зъби.
 • По-добро поддържане на костта на мястото на изгубения зъб.
 • Не причиняват намаляване чувствителността на съседните зъби.
 • Това е фиксирано, дългосрочно решение, което ще издържи 10 или повече години, стига да се полагат правилните грижи за тях. Затова не е нужно да се притеснявате, че трябва да ги махнете, за да ядете или спите, и няма риск да изпаднат. Не се изваждат и почистват всяка вечер. Достатъчно е рутинното миене и почистване с конец на междузъбията.

Защо се нуждаете от план за лечение?

Имплантивната стоматология не е просто лечение. Тя изисква прецизна диагностика и определяне състоянието на Вашите зъби, венци и кости. Освен това, необходима е съвместна работа на няколко специалисти.

Процедурата обикновено се извършва на етапи – в продължение на няколко месеца. Първо ще трябва да се направи сканиране и рентгенови снимки, за да дадете на Вашия зъболекар ясна представа къде да постави импланта. Следва неговото изработване и поставянето му.

Именно по тази причина, правилно изготвеният план ще гарантира качественото изпълнение и спокойствието Ви!

Нуждаете се от консултация за дентална имплантология?

Свържете се още СЕГА чрез нашата контактна форма или позвънете на нашите клиники на телефони:

ул. Генерал Колев №8 – +359 879 61 00 06
бул. Съборни №40 – +359 879 61 00 07.