Намери доктор

Какво не знаете за естетичната стоматология?

февруари 5, 2021
дентален център варна

Няма нищо по-важно от усмивката. Тя е първото нещо, което много хора забелязват и им прави впечатление. И ако имаме проблеми като липсващи зъби, потъмнели пломби или големи пространства между зъбите, се опитваме да ги прикрием като не се усмихваме.

В тази статия ще Ви запознаем с естетичната стоматология и ще Ви споделим няколко интересни факта за нея.

Повечето процедури от естетичната стоматология не са обвързани с болка в зъбите или наличието на кариеси. По-скоро пациентите имат нужда от възстановяването на добрия външен вид на зъбите.

Тук е много важно възвръщането на структурата на перфектната усмивка. И пациентите могат да искат да променят – изгледа на зъбите си, да премахнат оцветяванията или петната по тях, за заличат неравности, пукнатини или „струпани зъби”.

Освен това, естетичната стоматология се занимава с липсващи зъби, избелване на зъбите, поставяне на фасети, мостове и коронки.

Много пациенти предполагат, че естетичната стоматология включва инвазивни процедури вариращи от ваденето на зъби до слагането на импланти. Но истината е, че не всички процедури са сложни. Повечето от тях са кратки с минимална инвазия. Например избелването на зъби е напълно неивазивно, докато зъбните фасети изискват само отстраняването на зъбния емайл. Дългите и сложни процедури се правят, когато става въпрос за тежка травма на челюстта или патологии.

Често избягваме посещенията при зъболекар заради болката. Обаче при естетичната стоматология много от процедурите са безболезнени. И дори не изискват поставянето на упойка.

Искате да се усмихвате отново? Доверете се на екипът на дентален център Фармадент и ние ще се погрижим за Вас!

Свържете се с нас на телефон: 052 614 101 и си запишете час!

Posted in Blog by adminfarmadent