Ортодонтични услуги
Намери доктор

Ортодонтични услуги

Ортодонтични услугиЗа повечето хора красивата усмивка е най-впечатляващото им преимущество. Ортодонтията се фокусира именно върху това – правилното подреждане и подравняване на зъбите, коригиране на захапката и подобряване функцията на съзъбието.

Ако имате криви и струпани зъби, които са прекалено раздалечени или позиционирани на грешните места, Ви съветваме да помислите за ортодонтско лечение.

Какви ортодонтски лечения Варна ще откриете при нас?

Нашата цел е да Ви помогнем да се почувствате по-самоуверени, да върнете красивата си усмивка и да имате по-пълноценен живот. Затова Ви предлагаме редица методи за лечение като:

Шини и брекети

Те постепенно преместват зъбите в правилната позиция, като използват комбинация от различни устройства. Има различни видове шини и брекети. Правилният вид се избира според особеностите на захапката и местоположението на зъбите, както и от възрастта и степента на развитие зъбите на пациента.

Алайнери

Прозрачните ортодонтски алайнери са популярна алтернатива на шините. Тази система използва серия от изработени по поръчка, прозрачни шини за подравняване. Всеки комплект се носи в различна продължителност – от няколко седмици до месеци, преди да ги замените със следващия комплект. С течение на времето зъбите се изместват в правилната позиция.

За съжаление, този метод не е подходящи за всички. Затова трябва да се консултирате със специалист, който да Ви предложи най-доброто решение.

Фиксатори

Ако сте носили брекети или алайнери, след края на ортодонтското лечение ще се нуждаете от фиксатори. Това е персонализирано устройство, което предпазва зъбите Ви от изместване от правилната им позиция. Вашият ортодонт ще Ви каже колко често ще трябва да носите фиксатора си, за да поддържате резултатите от лечението.

Какви са предимствата на ортодонтията?Ортодонтични услуги

Освен подобряване визията на зъбите и цялостната усмивка, този метод има редица предимства като:

 • Подобрена функция на зъбите, включително по-добро дъвчене и по-ясно произношение и говор.
 • Намален риск от възникване на зъбен кариес, поради събиране на частици храна между зъбите.
 • Намален риск от нараняване и травма на венците, поради неправилна захапка.
 • Осигуряване на козметична корекция и подобряване на външния вид
 • Осигуряване на здрава функционална захапка.
 • Предотвратяване заболявания на зъбите.

Кои състояния могат да бъдат коригирани?

Професионалистите на клиники Фармадент имат дългогодишен опит с лечение не само на струпвания на зъбите, а и на различни видове захапки. Препоръчваме Ви да се обърнете към специалист, когато имате:

 • Претъпкани зъби – лошо подреждане на зъбите, което може да е твърде голямо за устата. Това води до лоша захапка, както и до лоша визия. Най-често се струпват горните кучешки зъби.
 • Отворена захапка – долният край на горните предни зъби не докосва горния край на долните предни зъби. Това води до затруднение при отхапване и дъвчене. Така напрежението при дъвчене не се разпределя равномерно върху всички зъби.
 • Дълбока захапка – горните и долните предни зъби не са подравнени. Това може да доведе до увреждане и заболяване на венците, загуба и износване на зъбите.
 • Кръстосана захапка – краищата на зъбите не се срещат.
 • Разстояние – неестественото разстояние между зъбите може да е резултат от слабо развити или по-малки зъби.

Нуждаете се от консултация ортодонтско лечение Варна?

Ние искаме по време на лечението да се чувствате възможно най-комфортно. Затова сме готови да Ви консултираме по всяко време! Свържете се още СЕГА чрез нашата контактна форма или позвънете на нашите клиники на телефони:

ул. Генерал Колев №8 – +359 879 61 00 06
бул. Съборни №40 – +359 879 61 00 07.