И болестите на зъбите може да се изчислят по хороскоп
Намери доктор

И болестите на зъбите може да се изчислят по хороскоп

април 19, 2017
Стоматолог - Лечение на зъби - Фармадент

Ако вярвате на звездите, те могат да дадат насока дори за такива неща като здравето на зъбите. Оказва се, че красивата усмивка зависи от това, под кой зодиакален знак сме родени.

Зъбите на Овен

Зъбите на Овена са уязвими, защото се отнася към тях достатъчно небрежно. Най-слаби са предните зъби. Овенът е крайно чувствителен към ваденето на зъбите и зъбните нерви. Затова е важна качествената анестезия. Критичният период на Овена е есента, когато има опасност от преохлаждане и възпалителни процеси. В това време е необходимо да се ограничите от употребата на студени храни, особено сладолед.

Телец

Телците следва да се погрижат за долните зъби, даже ако са лекувани, както трябва. Зъбните протези и пломбите на долните зъби издържат по-малко, отколкото горните. При най-малките признаци на кариес не бива да се отлага визита при стоматолог – зъбите на представителите на този знак се разрушават много бързо.

Близнаци

Враговете на Близнаците са течението, студа и стреса. Тези фактори могат да провокират проблеми със зъбите. Нервните окончания в устната кухина на Близнаците да уязвими при отворени прозорци в автомобила и работещи климатици. Най-вече са склонни към проблеми с венците и пародонтит. При ежедневното почистване на зъбите е необходимо да се обърне внимание на междузъбните пространства, а конеца за зъби и лечебните гелове да се използват редовно.

Рак

Раците обичат сладолед, затова не е изненадващо, че често се сблъскват с кариеси. Заедно с това, зъбите им пожълтяват бързо – независимо от това дали пушат или често пият кафе. Възможно е, често да се безпокоите за цвета на зъбите и да ги миете с  избелващи пасти, въпреки че това не е основния проблем. Зъбите на Рака могат да се разрушат отвътре, когато външни прояви на кариеса са практически невидими, често се появяват джобове на венците, чувствителност на зъбите, особено при пиенето на студена вода. За решението на тези проблеми е необходимо комплексно лечение и смяна на менюто. Важно е да се грижите за правилното меню ежедневно.

Лъв

Лъвът трябва да се поза от повреждане на зъбния емайл, да не насилва зъбите с прекалено твърда храна , да избягва чипсовете, ядките и твърдите закуски. За Лъвовете е характерна патологична “абразивност” на зъбите. Например, клиновидния дефект, който се получава от честата употреба на слънчогледови семки. Вероятността тези проблеми да се появят се намалява ако се спазва хранителен режим за зъби – витамини с калций, продукти, богати на калций, риба.

Дева

За профилактика на кариес Девите се нуждаят от прием на поливитамини. Развитието на кариес при тях е провокирано от нервно изтощение. Предвестникът на кариесите са петна по емайла (деминарализация на емйла), които се поддават на лечение, но не успява да предпази от кариесни дупки. Може да се направи дълбоко флоуриране и херметизация на зъбите. Зъбите на Девата могат капризно да отхвърлят чуждите елементи – пломби, по възможност е нужно да се поставят най-качествените.

Везни

Везните внимателно се грижат за външността си, а здравите зъби са един от важните показатели за красотата. Освен това, зъбите на Везните са слаби, особено предните на долната челюст. Необходимо е представителите на тази зодия да лекуват навреме възникналите проблеми, като не пропускат консултациите със специалист.
Сред Везните много често се среща неправилна захапка, което предизвиква дисфункция на долната челюст. Брекетите в пубертета са масово явление за Везните.

Скорпион

Зъбите на Скорпиона са в отлично съiтояние, ако се направи сравнение с останалите зодиакални знаци. А страха от стоматолог е друго –  неприятно усещане, заради което Скорпионите могат да отлагат посещенията си при него, както и лечението. В същото време лечението протича бързо и безболезнено.

Любопитното е, че Скорпионите често прибягват до козметични процедури, за сметка на оздравителните – например, подлагат се на избелване на зъбите и използват украшения. Но трябва да обърнат внимание на здравето за сметка на красотата.

Стрелец

Причината за заболяването на зъбите при Стрелеца може да станат простуда и вирусни инфекции, които предизвикват възпалителни процеси в нервите и пулпата на зъбите. На всичките всички етапи от лечението е необходима рентгенова снимка, тъй като проблемното място на Стрелците са каналите на корена. Ако не са пломбирани по цялата дължина, то е възможно да се развие пародонтит. Ако се извърши навременно лечение, Стрелецът се освобождава за дълго от проблеми в устната кухина.

Козирог

Представителите на тази зодия имат най-здравите зъби, въпреки че е важно два пъти в годината да посещават стоматолог за профилактика. Тъй като лечението на зъбите им протича дълго и проблемно. Особено опасни са възпалителните процеси и силното кръвотечение.

Водолей

Струва си Водолеят да сложи в ред зъбите си, защото след това го очакват промени. Защото на представителите на тази зодия им е необходимо да имат красива усмивка. Това означава не само своевременно лечение на зъбите, но и естетично изграждане. Но препоръки на Водолея не е лесно даде и най-опитния стоматолог, тъй като той не е особено склонен да слуша съветите на докторите. Слабото място са страничните зъби. Ако в живота ви има много стрес, той не влияе по най-добрия начин на зъбните нерви на страничните зъби.

Риби

При лечението на зъбите за Рибите са важни близките отношения със стоматолога. Особено ако става въпрос за протезиране. Венците им са лесно раними, има склонност към кръвотечение, отоци и появата на флюсове. Зъбоболът при Рибите е особена мъчителна. Но старайте се старайте максимално бързо да се обърнете към специалист, а не да отлагате, като се “лекувате” с болкоуспокояващи.

Leave a Comment