Намери доктор

Колко често трябва да посещаваме зъболекар?

декември 16, 2014

Колко често трябва да посещаваме зъболекар?Колко често да посещавам зъболекар

Преди повече от 50 години, изследвания на хора, влизащи в американската армияпоказват, че зъбите на американците са в много лошо състояние. Били са единици хората, които са се погрижили добре за зъбите си. Това се е получило, защото тогава е нямало напътствия за това, колко често трябва да се посещава дентален център. Освен това много зъболекари в денталните центрове са фокусирали уменията си върху това да отстранят даден проблем, но не и да го предотвратят преди появата му.

Денталните  и здравни организации решават, че има нужда да се наложат стандарти за по- чести профилактични прегледи. Нямало е много доказателства за важността на това и поради тази причина не налагат решението си, а обявяват препоръка, че всеки човек трябва поне два пъти в година да посещава дентален център за профилактичен преглед и изчистване на зъбите.

Това се оказва много полезно и успява да остане в представите на хората като нещо от първа необходимост.  Доказва се, че дори да полагаш отлични грижи за зъбите с в къщи, ти все пак трябва да посещаваш дентален център редовно. Там специалиста може да провери за проблеми, които не е възможно да не видиш или усетиш, защото много дентални проблеми не стават видими и не причиняват болка докато не се развият на по опасно ниво. Това включва кариеси, кухини, заболявания на венците и дори рак на устната кухина. Честите визити на дентален център могат да помогнат за отсраняване на подобни проблеми още преди да се се появили.

За повечето хора е достатъчна горе споменатата посещаемост- 2 пъти на година. Но има хора, за които е важно да се правят доста по чести визити на дентален център. Ако сте пушач, диабетик или имате проблеми с венците и с кухини в зъбите,  вие трябва да посещавате дентален център на всеки четири месеца, дори по често.

Posted in Blog

Leave a Comment

1 + one =