Колко често трябва да посещаваме зъболекар?
Намери доктор

Колко често трябва да посещаваме зъболекар?

декември 16, 2014

Колко често трябва да посещаваме зъболекар?Колко често да посещавам зъболекар

Преди повече от 50 години, изследвания на хора, влизащи в американската армияпоказват, че зъбите на американците са в много лошо състояние. Били са единици хората, които са се погрижили добре за зъбите си. Това се е получило, защото тогава е нямало напътствия за това, колко често трябва да се посещава дентален център. Освен това много зъболекари в денталните центрове са фокусирали уменията си върху това да отстранят даден проблем, но не и да го предотвратят преди появата му.

Денталните  и здравни организации решават, че има нужда да се наложат стандарти за по- чести профилактични прегледи. Нямало е много доказателства за важността на това и поради тази причина не налагат решението си, а обявяват препоръка, че всеки човек трябва поне два пъти в година да посещава дентален център за профилактичен преглед и изчистване на зъбите.

Това се оказва много полезно и успява да остане в представите на хората като нещо от първа необходимост.  Доказва се, че дори да полагаш отлични грижи за зъбите с в къщи, ти все пак трябва да посещаваш дентален център редовно. Там специалиста може да провери за проблеми, които не е възможно да не видиш или усетиш, защото много дентални проблеми не стават видими и не причиняват болка докато не се развият на по опасно ниво. Това включва кариеси, кухини, заболявания на венците и дори рак на устната кухина. Честите визити на дентален център могат да помогнат за отсраняване на подобни проблеми още преди да се се появили.

За повечето хора е достатъчна горе споменатата посещаемост- 2 пъти на година. Но има хора, за които е важно да се правят доста по чести визити на дентален център. Ако сте пушач, диабетик или имате проблеми с венците и с кухини в зъбите,  вие трябва да посещавате дентален център на всеки четири месеца, дори по често.

Posted in Blog

Leave a Comment