Намери доктор

Зъболекар Варна

януари 5, 2015

Зъболекар град Варна

Няколко съвета за здрави зъби от “Фармадент” Зъболекар град Варна!

Зъболекар Варна от Дентален център ФармадентПоддържането на добра устна хигиена е главното нещо, което вашият зъболекар препоръчва. Всеки дентален център, който сте посетили разполага с редица информационни табла и брошури относно най-важните неща за вашето дентално здраве и красива усмивка, което означава:
1) Чисти зъби без плака
2) Липса на лош дъх
3) Чисти венци, които да не кървят при миене на зъбите
4) Редовна профилактика при зъболекар в избрания от вас дентален център.

Редовните посещения за профилактика са може би най-важните превантивни мерки, които биха ви спасили от усложнения. Но за нещастие повечето хора свързват посещението при зъболекар с болка и други неприятни усещания. Причината в това се корени в лошите спомени, които повечето хора са преживели в детството си. За разлика от миналото, един съвременен дентален център е много добре оборудван. Което позволява повечето интервенции да се извършват безболезнено.
За доброто здраве на вашата уста стоматолозите препоръчват здравословно хранене. За да избегнем болката, запазвайки красивата си усмивка, добре е да се съобразим със съветите на стоматолизите от известните варненски стоматологични центрове, относно това, кои храни и напитки са полезни за устната хигиена и кои не са. Храните, които помагат на вашите венци и зъби са също толкова полезни и за челюстните мускули и кости като най-препоръчвани са: зелен чай, сирене и други млечни продукти, плодове, зеленчуци, лук и семена от сусам, като вредните храни, които стоматолозите съветват да не употребявате обикновено са тези със силно кисел вкус или алкохолно садържание.

Зъболекар Варна - Дентални центрове Фармадент

Един от най-вредните навици за устната хигиена е тютюнопушенето.

Попитайте вашият стоматолог относно рисковете, които цигарите крият. Тютюнопушенето е главен фактор за развитието на инфекции на устната кухина и предракови заболявания, които засягат все повече млади хора в България. Тази коварна болест би могла да бъде предотвратена, ако бъде открита в ранен стадий, което би могло да се направи в почти всеки дентален център.

Posted in Blog

Leave a Comment

18 − 17 =