Зъболекар Варна
Намери доктор

Зъболекар Варна

януари 5, 2015

Зъболекар град Варна

Няколко съвета за здрави зъби от “Фармадент” Зъболекар град Варна!

Зъболекар Варна от Дентален център ФармадентПоддържането на добра устна хигиена е главното нещо, което вашият зъболекар препоръчва. Всеки дентален център, който сте посетили разполага с редица информационни табла и брошури относно най-важните неща за вашето дентално здраве и красива усмивка, което означава:
1) Чисти зъби без плака
2) Липса на лош дъх
3) Чисти венци, които да не кървят при миене на зъбите
4) Редовна профилактика при зъболекар в избрания от вас дентален център.

Редовните посещения за профилактика са може би най-важните превантивни мерки, които биха ви спасили от усложнения. Но за нещастие повечето хора свързват посещението при зъболекар с болка и други неприятни усещания. Причината в това се корени в лошите спомени, които повечето хора са преживели в детството си. За разлика от миналото, един съвременен дентален център е много добре оборудван. Което позволява повечето интервенции да се извършват безболезнено.
За доброто здраве на вашата уста стоматолозите препоръчват здравословно хранене. За да избегнем болката, запазвайки красивата си усмивка, добре е да се съобразим със съветите на стоматолизите от известните варненски стоматологични центрове, относно това, кои храни и напитки са полезни за устната хигиена и кои не са. Храните, които помагат на вашите венци и зъби са също толкова полезни и за челюстните мускули и кости като най-препоръчвани са: зелен чай, сирене и други млечни продукти, плодове, зеленчуци, лук и семена от сусам, като вредните храни, които стоматолозите съветват да не употребявате обикновено са тези със силно кисел вкус или алкохолно садържание.

Зъболекар Варна - Дентални центрове Фармадент

Един от най-вредните навици за устната хигиена е тютюнопушенето.

Попитайте вашият стоматолог относно рисковете, които цигарите крият. Тютюнопушенето е главен фактор за развитието на инфекции на устната кухина и предракови заболявания, които засягат все повече млади хора в България. Тази коварна болест би могла да бъде предотвратена, ако бъде открита в ранен стадий, което би могло да се направи в почти всеки дентален център.

Posted in Blog

Leave a Comment