Как да се грижим за зъбите си през лятото?
Намери доктор

Как да се грижим за зъбите си през лятото?

юли 2, 2020
Стоматологични услуги през лятото - Фармадент

Лятото е най-накрая тук! Време е да планираме така желаната ваканция и да се насладим на морския бриз. Но докато подготвяте куфарите, не бива да забравяте и за зъбите си. Съветваме Ви да не пренебрегвате хигиената и правилните грижи за устната си кухина. В противен случай почивката Ви много бързо може да се превърне от излежаване на плажа в търсене на спешен дентален кабинет.

В тази статия ще Ви дадем три съвета как да се грижите за зъбите си през лятото.

Хидратирайте се правилно.

Дехидратацията е една от най-често срещаните последици от големите летни жеги. Тя може да доведе до намаляване на производството на слюнка. А това увеличава риска от появата на кариеси и заболявания на венците.

Съветваме Ви – пийте поне по 2 литра вода дневно, за да поддържате тялото си хидратирано.

Внимавайте какво ядете.

Лятото е сезонът на сладоледа и студените газирани напитки. И докато те ни помагат да се справим с топлината, в същото време вредят на зъбите ни. В тях има голямо съдържание на захар и могат да станат причината за появата на кариеси.

Съветваме Ви – не прекалявайте с тези храни. Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци.

Не използвайте зъбите си за отваряне на бутилки или пакети.

На плажа много често се случва, хората да са с мръсни ръце и да използват зъби, за да отварят някоя бутилка или пакет. Може това да Ви изглежда лесен и бърз начин, но може да нанесе големи щети. Но запомнете – Вашите зъби не са инструмент. Това е най-лесния начин да си счупите някой зъб.

С това ще приключим тази статия. Не забравяйте – поддържайте добра орална хигиена и посещавайте често Вашия стоматолог за контролен преглед.

Posted in Blog

Leave a Comment