Съвети за здрави зъби и красива усмивка.
Намери доктор

Съвети за здрави зъби и красива усмивка.

юли 20, 2020
Здрави зъби и красива усмивка

Усмивката е най-красивата ни премяна. Тя е способна да озари и най-мрачния ден и да го направи малко по-ведър. За съжаление, заради проблемите със зъбите и венците, много хора се страхуват да я покажат на света.

Затова в тази статия ще Ви дадем няколко съвета как да подобрите оралната си хигиена и да намалите риска от образуването на кариеси.

Истината е, че за да бъдат здрави зъбите и венците Ви трябва да имате изградени навици. Те в комбинация с редовните профилактични прегледи ще Ви гарантират, че усмивката никога няма да слезе от лицето Ви.

Миенето на зъбите е най-важния момент от деня. Много специалисти препоръчват да ги миете след всяко хранене, за да отстраните остатъците от храна. Но не всеки има възможност да го прави. Затова минимума, към който трябва да се придържате е 2 пъти на ден.

Сменяйте редовно четката си за зъби. Може би сте обръщали внимание, че след време четката Ви започва да се деформира и да променя цвета си. Затова НЕ бива да я използвате повече от 2 месеца или по-често, ако влакната й се износят, деформират или започнат да дращят венците Ви.

Използвайте конци за зъби. Четката е основното средство за почистване на зъбите. Но с нея не можете да проникнете на трудно достъпните места между венците. А там най-често остават остатъци от храна, които след време са причината за образуване на кариеси.

И не на последно място – посещавайте поне 2 пъти в годината Вашия зъболекар. Така дори да сте пропуснали нещо, той ще успее да открие проблема преди да е станал сериозен. И да Ви спести много болка и средства.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви били полезни. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви споделим още интересна информация как да запазите здравето на зъбите си.

Posted in Blog

Leave a Comment