Какво не знаете за водата за уста?
Намери доктор

Какво не знаете за водата за уста?

ноември 6, 2020
Статия - Какво не знаете за водата за уста

Много хора си мислят, че за постигането на здрава усмивка е достатъчно да си мият зъбите по два пъти на ден. За съжаление, това НЕ е достатъчно, за да се предпазите от кариеси. За целта трябва да поддържате висока устна хигиена и да комбинирате миенето на зъбите с почистване с конец за зъби и редовни посещения при зъболекар.

Водата за уста също може да бъде изключително полезно допълнение към всяка рутина. Интересно е, че много хора не знаят как да я използват правилно. Затова в тази статия ще Ви споделим няколко неща, които трябва да знаете за водата за уста.

Ако сте се заглеждали в различните марки вода за уста, вероятно сте забелязали, че всяка има различно предназначение. Например има антибактериални, които се използват за контрол на лошия дъх и борба с плаката. Има и такива, които се използват за раздразнени венци, за ежедневна употреба и при свръхчувствителност на емайла.

Затова е много важно да изберете вода за уста, която е подходяща за Вашите зъби. За тази цел, можете да се консултирате с Вашия зъболекар.

Водата за уста може да помогне да предотвратите проблемите с венците. Изплакването на устата Ви с този продукт убива бактериите, които се задържат върху зъбите. Така Ви предпазва от много инфекции и заболявания на венците.

Водата за уста НЕ може да замени измиването на зъбите с четка и паста. Да, полезно е да я ползвате като финална стъпка във Вашата рутина. Но в никакъв случай не може да почисти зъбите Ви толкова добре колкото четката и пастата.

Водата за уста подпомага укрепването на емайла и деминерализирането на зъбите. Затова много зъболекари я препоръчват като допълнителна превенция против появата на кариеси.

С това ще приключим тази статия. Ще оставим на Вас да решите дали да включите този продукт в рутината си.

Какво не знаете за водата за уста

Posted in Blog

Leave a Comment