Намери доктор

Какво не знаете за водата за уста?

ноември 6, 2020
Статия - Какво не знаете за водата за уста

Много хора си мислят, че за постигането на здрава усмивка е достатъчно да си мият зъбите по два пъти на ден. За съжаление, това НЕ е достатъчно, за да се предпазите от кариеси. За целта трябва да поддържате висока устна хигиена и да комбинирате миенето на зъбите с почистване с конец за зъби и редовни посещения при зъболекар.

Водата за уста също може да бъде изключително полезно допълнение към всяка рутина. Интересно е, че много хора не знаят как да я използват правилно. Затова в тази статия ще Ви споделим няколко неща, които трябва да знаете за водата за уста.

Ако сте се заглеждали в различните марки вода за уста, вероятно сте забелязали, че всяка има различно предназначение. Например има антибактериални, които се използват за контрол на лошия дъх и борба с плаката. Има и такива, които се използват за раздразнени венци, за ежедневна употреба и при свръхчувствителност на емайла.

Затова е много важно да изберете вода за уста, която е подходяща за Вашите зъби. За тази цел, можете да се консултирате с Вашия зъболекар.

Водата за уста може да помогне да предотвратите проблемите с венците. Изплакването на устата Ви с този продукт убива бактериите, които се задържат върху зъбите. Така Ви предпазва от много инфекции и заболявания на венците.

Водата за уста НЕ може да замени измиването на зъбите с четка и паста. Да, полезно е да я ползвате като финална стъпка във Вашата рутина. Но в никакъв случай не може да почисти зъбите Ви толкова добре колкото четката и пастата.

Водата за уста подпомага укрепването на емайла и деминерализирането на зъбите. Затова много зъболекари я препоръчват като допълнителна превенция против появата на кариеси.

С това ще приключим тази статия. Ще оставим на Вас да решите дали да включите този продукт в рутината си.

Какво не знаете за водата за уста

Posted in Blog

Leave a Comment

дентални центрове Фармадент Варна

Уважаеми пациенти,

Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай Денят на Независимостта на България!

Може да се възползвате от нашите услуги на адрес:

„Генерал Колев” №8 със следното работно време: 22.09 - 08:00 - 22:00 часа.

тел.:052/ 61 41 01

моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Бъдете здрави!