Над 6000 лева за… четка за зъби
Намери доктор

Над 6000 лева за… четка за зъби

август 17, 2016
четка за зъби

Трудно е човек да си представи, че в едно изречение можем да бъдат събрани думи като „лукс“ и „четка за зъби“, освен ако не става дума за самоизключващи се понятия, но ето че и това се случва.

Заслугата дължим на немски производител на четки за зъби. Технолозите и дизайнерите на компанията са се постарали да превърнат грижата за личната хигиена в луксозно преживяване, използвайки титанът за изработка на своята нова серия.

Визията на новото “бижу” обединява по неповторим начин представите за функционалност и съвършенство. Изработена в Германия, четката представлява майсторски оформено парче титан, което се отличава не само със своите естетични, но и с антибактериалните си свойства. Главата, разбира се, се сменя, а около нея има допълнителен антибактериален слой за по-добра хигиена. Моделът притежава класическа красота и елегантен дизайн, който не се типични за подобни предмети, но и “неповторима” цена, отговаряща не само на качествата й, но и широката рекламна кампания, организирана от производителите.

Титаниевата четка се предлага в четири цвята на базова цена от 3200 евро – стойност, която според рекламата, напълно дентална грижа от ново поколение. На заможните потребители се напомня и факта, че в ръцете си държат не просто четка за зъби, а истинско дизайнерско бижу и това оправдава сумата.

Гаранцията също е сериозна, при покупка този модел, клиентът получава 3 години пълно обслужване, което включва смяна на главата на всеки 6 месеца. А за поддръжка през следващите 11 години се заплаща сумата от 1186 евро.

А ако се притеснявате, че някой може да ви вземе четката, само за 395 евро тя може да бъде и гравирана.

Според британският вестник Daily Mail подобен разкош е по скоро за ексцентриците.

Изданието цитира изследване, според което и най-обикновената четка върши точно толкова работа, колкото електрическата.

След наблюдения над 3800 пациенти експертите са стигнали до извода, че 99% от най-скъпите електрически четки за зъби няма да ви донесат нищо ново освен може би… известно удобство. Резултатите се базират на данни, събирани 40 г.

Повечето стоматолози биха потвърдили, че при миенето на зъби от значение е как, а не с какво и биха препоръчали: поне два пъти дневно, задължително сутрин и вечер (след ядене) и всяко миене да трае поне една минута, като се трият еднакво добре външната, вътрешната страна на зъбите и дори езика. За денталното ви здраве е от значение и редовното посещение при вашият стоматолог.

Leave a Comment