Ползите от честото посещение на зъболекар
Намери доктор

Ползите от честото посещение на зъболекар

юли 22, 2019

На всички поне веднъж ни се е случвало да ни заболи зъб през уикенда или в късните часове на денонощието. Следва дълго търсене на спешен дентален кабинет или взимане на хапчета, с надеждата болката на утихне. Но знаете ли, че има начин да предотвратите това да се случи? И то без да инвестирате в скъпи процедури и да ходите през седмица на зъболекар. Как ли?

Като посещавате своя зъболекар поне веднъж на три месеца. Да, знаем, че за някой звучи страшно. Но представете си всичката мъка, която изтърпявате всеки път при появата на кариес и последващото лекуване на болния зъб.

Но за да Ви убедим, че профилактичните прегледи ще Ви помогнат, ще Ви дадем още две причини да посетите своя зъболекар.

Ще предотвратите сериозни заболявания.

Всеки проблем хванат на време се разрешава бързо и лесно. Дори да имате малък кариес, болката от почистването му не може да се сравни с ваденето на нерви, почистването на зъбни канали и ваденето на зъб.

Ще можеш да се усмихваш свободно, без да се срамувате от извадените зъби.

Липсващите зъби са все по-голям проблем за младите хора. Според статистиките младежите до 20 години имат поне един изваден постоянен зъб. НЕ искаш да влезеш в тази статистика? Посещавай редовно своя зъболекар!

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви накарали да се замислите и да подходите по-отговорно към денталното си здраве. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Posted in Blog

Leave a Comment