Три съвета за здрави венци
Намери доктор

Три съвета за здрави венци

ноември 28, 2022

Красивата усмивка е нещо, към което всички се стремим. За съжаление, повечето хора се фокусират единствено върху здравето на зъбите си и съвсем забравят за венците. Липсата на кариеси и перфектната устна хигиена не означава, че не можете да развиете заболявания на венците.

Важно е да знаете, че проблемите с венците обикновено се развиват без симтоми и болки. Затова и повечето пациенти нямат представа , че нещо не е наред.

Как да запазим венците си здрави?

Заболяванията на венците се причиняват от натрупванията на храна, които залепват по тях или остават между зъбите. Ако не се почисти, тя може да причини редица инфекции, възпаления и дори гингивит. Разбира се, най-добрият начин да поддържате венците си здрави е като миете зъбите си след всяко хранене. Но това не винаги е възможно.

Съвет номер първи за здрави венци

Мийте зъбите си поне 2 пъти на ден по 2 минути всеки път!

Използвайте паста за зъби, която съдържа флуор – минерал, който помага за укрепването на емайла и защитава зъбите Ви от кариеси.

Смяна на четката за зъби

Не забравяйте, важно е да сменяте четката си за зъби редовно. Най-добрият вариант е веднъж на всеки месец. Така ще сте сигурни, че на нея не са се задържали бактерии, които ще разнесете в устата си с миенето.

Обърнете внимание на какво ядете

Яжте балансирана и пълноценна храна. Намалете приема на сладки, газирани напитки и храни с високо съдържание на нишесте. Заложете на пресните плодове и зеленчуци като ябълки и целина, които подпомагат почистването на зъбите.

Това са само част от съветите, които можем да Ви дадем за поддържане на здрави венци. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Posted in Blog

Leave a Comment