Намери доктор

Какви са предимствата на денталните импланти?

ноември 28, 2022
Зъбният имплант

Имате липсващи зъби? Не смеете да се усмихвате, защото се притеснявате какво ще кажат хората? Имплантологията е най-доброто решение за Вашите проблеми!

Зъбният имплант е изкуствен зъбен корен, който се поставя в челюстта, за да носи възстановен зъб или мостова протеза. Той изглежда и се чувства като истински зъб и може да издържи цял живот, ако се грижите правилно за него.

Можете ли да възстановите комфорта си със зъбните импланти?

Останете с нас до края, защото в тази статия ще Ви представим предимствата на зъбните импланти.

Едно от най-големите предимства на импланта е, че той възстановява напълно дъвкателната сила. Повечето пациенти не могат да направят разлика между естествените си зъби и имплантите. Те могат да се хранят напълно нормално, да ги мият и да ги почистват с конци за зъби.

Докато мостът може да издържи до 10 години, зъбните импланти са направени от по-здрав материал. Този материал е биосъвместим и нетоксичен, което означава, че вероятността да се отхвърли от тялото е много малка. Имплантът се поставят в челюстната кост и замества по идеален начин липсващия зъб.

Какъв е нодостатъкът?

При премахването на зъб, с времето челюстта започва да губи костна маса. Протезите дори могат да ускорят тази загуба, тъй като постоянното им слагане и махане износва костта. Зъбните импланти предотвратяват този процес, поддържат и стимулират челюстта.

Това са някои от най-големите предимства на зъбните импланти. Доверете се на дентален център Фармадент и възстановете красивата си усмивка. Потърсете ни на телефон: 0879 61 00 06.

Posted in Blog