Какви са предимствата на денталните импланти?
Намери доктор

Какви са предимствата на денталните импланти?

1 ноември 28, 2022
Зъбният имплант

Имате липсващи зъби? Не смеете да се усмихвате, защото се притеснявате какво ще кажат хората? Имплантологията е най-доброто решение за Вашите проблеми!

Зъбният имплант е изкуствен зъбен корен, който се поставя в челюстта, за да носи възстановен зъб или мостова протеза. Той изглежда и се чувства като истински зъб и може да издържи цял живот, ако се грижите правилно за него.

Можете ли да възстановите комфорта си със зъбните импланти?

Останете с нас до края, защото в тази статия ще Ви представим предимствата на зъбните импланти.

Едно от най-големите предимства на импланта е, че той възстановява напълно дъвкателната сила. Повечето пациенти не могат да направят разлика между естествените си зъби и имплантите. Те могат да се хранят напълно нормално, да ги мият и да ги почистват с конци за зъби.

Докато мостът може да издържи до 10 години, зъбните импланти са направени от по-здрав материал. Този материал е биосъвместим и нетоксичен, което означава, че вероятността да се отхвърли от тялото е много малка. Имплантът се поставят в челюстната кост и замества по идеален начин липсващия зъб.

Какъв е нодостатъкът?

При премахването на зъб, с времето челюстта започва да губи костна маса. Протезите дори могат да ускорят тази загуба, тъй като постоянното им слагане и махане износва костта. Зъбните импланти предотвратяват този процес, поддържат и стимулират челюстта.

Това са някои от най-големите предимства на зъбните импланти. Доверете се на дентален център Фармадент и възстановете красивата си усмивка. Потърсете ни на телефон: 0879 61 00 06.

Posted in Blog
Comments (1)
Елица СтефановаMarch 13Reply
Денталните импланти са станали все по-популярни в последните години, като предоставят няколко значими предимства в сравнение с другите видове зъбни протези. Ето някои от тези предимства: Имплантите са дълготрайни – за разлика от други видове зъбни протези, които трябва да се заменят редовно, денталните импланти могат да издържат дълги години, дори цял живот, при правилна грижа. Подобряват външния вид – имплантите са направени да изглеждат и да се чувстват като естествени зъби, което ги прави естетически приятни и подобрява външния вид на усмивката. Подобряват качеството на живота – денталните импланти могат да помогнат на пациентите да ядат и да говорят по-лесно, което подобрява качеството на тяхната живот. Подобряват оралното здраве – имплантите се поставят в костта на челюстта, което помага да се поддържа здравината на костта и да се предотвратят други проблеми с устната кухина. Лесни са за поддръжка – денталните импланти не изискват специални процедури за поддръжка, като други видове зъбни протези, и могат да бъдат почиствани и поддържани по същия начин като естествените зъби. Обобщавайки, денталните импланти предлагат няколко значими предимства за пациентите, които търсят решения за замяна на загубени зъби. Те са дълготрайни, подобряват външния вид и качеството на живот, предотвратяват проблеми с устната кухина и са лесни за поддръжка.

Leave a Comment