Защо трябва да ползваме конец за зъби?
Намери доктор

Защо трябва да ползваме конец за зъби?

май 20, 2020
Защо да използваме конец за зъби

 

Много пъти сме Ви говорили за правилната грижа за зъбите. Колко е важно да си обръщате внимание и да посещавате своя зъболекар поне два пъти в годината за профилактични прегледи. Но красивата усмивка се нуждае и от старателни грижи у дома. Затова специалистите препоръчват винаги след като си измиете зъбите да почистите междузъбието с дентален конец.

В тази статия ще Ви обясним защо миенето два пъти на ден не е достатъчно, за да се предпазите от образуването на кариеси. И ще Ви дадем две причини да започнете да използвате конец за зъби още днес.

Миенето с четка и паста е много важно за устната хигиена. Но понякога малки частици храна се задържат между тях. Това са места, на които четката за зъби не може да проникне. Освен това, Вие също не можете да видите, че там има останала храна.

Така тези остатъци започват да се разлагат в междузъбието. В резултат на това, може да се образува кариес, инфекция или заболяване на венците. А след време можете дори да загубите зъб или няколко.

Как да намалите този риск?

Единственият начин е да включите в рутината си почистване с дентален конец.

Редовното почистване на междузъбието с конец за зъби ще премахне всички остатъци от храна. Това не само ще помогне поддържането на тяхното здраве, но ще предотврати натрупването на плака и образуването на зъбен камък.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви дали причина да се замислите и да включите почистването с конец в ежедневието си.

Posted in Blog

Leave a Comment