Кои са най-вредните навици за зъбите Ви?
Намери доктор

Кои са най-вредните навици за зъбите Ви?

ноември 13, 2020
Кои са най-вредните навици за зъбите Ви?

Всички искаме да имаме красива усмивка и искрящо бели зъби. Затова се стремим да си създадем най-добрата рутина, с която да поддържаме висока хигиена. Но понякога миенето на зъбите и редовните стоматологични прегледи, не са достатъчни. Има някой вредни навици, към които сме толкова привикнали, че не ни правят впечатление. А именно те могат да повлияят на дългосрочното здраве на нашите зъби.

В тази статия ще Ви споделим някой от тези навици и ще оставим на Вас да решите дали да не е време да се преборите с тях.

Дъвчене на нокти, химикали и моливи.

Възможно е дори да не осъзнавате, че го правите. Този навик може да доведе до напукване на зъбите и възпаление на меките тъкани. Освен това, поставянето на челюстта в изпънато положение за дълъг период от време може да окаже натиск върху нея. И така да доведе до дисфункция на челюстта.

Предлагаме Ви – когато се почуствате нервни, опитайте се да замените химикала с дъвка без захар.

Оказване на прекалено голям натиск върху зъбите, докато ги миете.

Миенето на зъбите по 2 пъти на ден е добър начин да се предпазите от кариеси. Но НЕ трябва да оказвате прекалено голям натиск, защото можете да увредите емайла и да доведе до раздразнение на венците.

Препоръчваме Ви – нежно масажирайте зъбите и венците с мека четка за зъби.

Отварянето на опаковки със зъби.

Да, това може да Ви изглежда удобно и начин да спестите време. Но използването на зъбите като инструмент може да доведе до тяхното напукване или начупване.

Съветваме Ви – Използвайте ножица или ръцете си.

Разбира се, това са само една малка част от вредните навици, които оказват негативно влияние върху зъбите ни. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Posted in Blog

Leave a Comment