Направи си сам: Лечение на пукнат зъб у дома
Намери доктор

Направи си сам: Лечение на пукнат зъб у дома

август 9, 2016

Който не е изпитал болката от пукнат или счупен зъб, нищо не знае! И хем те боли, хем някак първосигнално първо се опитваш да приложиш всички „бабини деветинини“, които си чул от близки и познати, надявайки се да ти мине. Разбира се може просто да отидеш на зъболекар, но защо да не се помъчиш първо малко, като се ограничиш от храни и напитки, които са много студени или много горещи. Както и такива, които са с много високо съдържание на захар, или са много кисели.

Тъпчеш се с болкоуспокояващи лекарства и си миеш зъбите през пет минути, надявайки се, че като отстраниш остатъците от храна, да ти мине. Пробваш с масло от карамфил. Спиш с глава издигната на високо. Плакнеш устата с топла солена вода. Слагаш лед, аналгин или чесън в дупката…

Болката уж отминава, но скоро се завръща с нова сила. Накрая сядаш на зъболекарския стол и научаваш от собствен опит, че колкото по-дълго чака болният зъб без лечение, толкова по-сериозни усложнения могат да възникнат.

За зъбите „направи си сам“ не се препоръчва, още повече, че дори ако през почивните дни зъбоболът се опита да ти развали настроението, можеш да разчиташ на висококвалифицираните специалисти на Дентални центрове „ФАРМАДЕНТ” в клиниката на Генерал Колев № 8, гр. Варна. Спешният център работи от 08:00 – 00:00 ч. всеки ден. 

Дентални центрове „ФАРМАДЕНТ” обединяват повече от 15 стоматолози, които са квалифицирани и прилагат успешно съвременни диагностични и лечебни методи в областта на консервативната, хирургичната и естетичната дентална медицина и профилактика.

Философията на услугата, която предлагаме почива на схващането, че денталната медицина е трърде отговорно занимание, за да се случва в пригодени апартаменти или сутерени и да се прилага от „индивидуални предприемачи”.

Дентални центрове Фармадент са сертифицирани от Moody International по системата за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарт за работа на зъболекарите – ISO 9001:2000.

За повече информация  www.farmadent.bg

Leave a Comment