Намери доктор

Зъбите и венците по време на бременност

август 22, 2016
Зъби и венци по време на бременност

Здравето на зъбите и венците е от изключително значение, особено когато сте бременна. Някои жени си мислят, че след като не могат да бъдат лекувани с медикаменти или третирани с упойка, заради бременността, няма смисъл да посещават зъболекар. Това далеч не е вярно и вашите регулярни стоматологични прегледи трябва да продължат и през тези 9 месеца.

Отделно от профилактичните прегледи, грижата за зъбите и венците ви трябва да е постоянна.

1. Чистете зъбите с конец поне един път на ден. Сигурно ви е известно, че чистенето на зъби с популярните дървени клечки е вредно за венците и ги наранява. По-щадящият вариант е конецът за зъби.

2. Избягвайте да консумирате снаксове, чипс и газирани напитки. Увреждат емайла на зъбите, а в ситуация на бременност влиянието им върху денталното здраве може да изключително негативно.

3. Ако имате често сутрешно гадене и повръщате, изплаквайте устата си с една чаена лъжичка сода бикарбонат, разтворена във вода. Ако е възможно, избягвайте миенето на зъбите веднага след повръщане, а изчакайте няколко минути, тъй като стомашните сокове, които са влезли в контакт с устната кухина могат да предизвикат рушене на емайла, в комбинация с търкането с четката за зъби.

4. Предупредете зъболекаря си за всяка промяна в зъбния ви статус, при появили се кървене на венците или почервеняването им. Само по този начин може да защитите здравето на зъбите и венците си.

Leave a Comment

дентални центрове Фармадент Варна

Уважаеми пациенти,

Денталната ни клиниката на бул. „Съборни” 40 няма да работи по случай Денят на Независимостта на България!

Може да се възползвате от нашите услуги на адрес:

„Генерал Колев” №8 със следното работно време: 22.09 - 08:00 - 22:00 часа.

тел.:052/ 61 41 01

моб.: 0879/ 61 00 06 и 0879/61 00 07

Бъдете здрави!